• Kunst als medicijn! meer dan ooit!

  29 maart 2020

  We leven in barre tijden; een virus zorgt er voor dat ons menselijk bestaan met de zin ''blijf thuis'' beperkt wordt. We zorgen voor elkaar, letten op elkaar en samen willen we het virus buiten de deur en ons zelf houden.Dat is goed en nodig! Wat mij raakt is de noodzaak van kunst: Ik zie voor talloze verzorgingstehuizen muzikanten zingen en spelen. Kunstenaars maken kleurrijke tekeningen met stoepkrijt. Musea zetten hun collecties online. Afbeeldingen van  schilderijen, gedichten en foto's worden gedeeld; van de schoonheid en de troost! Opa's en oma's krijgen prachtige tekeningen van kinderen en kleinkinderen. Door kunst willen de mensen elkaar ''aanraken,ontroeren en beroeren''. Hoe prachtig!

  De innerlijke noodzaak tot contact met kunst als middel! De kracht van vorm, kleur, toon en beweging!  Dat is prachtig en doet  mensen goed! 

  Met andere woorden; de Kracht van Kunst als medicijn!  HARTVERWARMEND!!

   

   

   

   

   

   

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 39 keer bekeken

 • Brons groen eiken hout in Verf

  1 oktober 2019

  Schilderen in Zuid Limburg.

  Ik woon en werk er al lang niet meer en toch blijft het brons groen eiken land deel van mij; '' ik noem het mijn "heim land''. Vroeg in de ochtend stond ik met verf en schilders ezel op een van de mij zo vertrouwde plekken rondom Valkenburg. Ik keek en schilderde het groen, in allerlei tonen, in allerlei ritmes. Af en toe een dialect praatje met een voorbij ganger - hoe heerlijk om weer plat te kalle - . Intens kijkend naar het landschap, op zoek naar het ritme en beweging van bomen, weide velden, landweggetjes,en  boerderijen. Wat ik zie ''wordt van mij''; mijn kleur, mijn expressie.  De kleuren gaan in snelheid als vanzelf over het doek. Het gaat mij niet om de realistische afbeelding maar om de natuur as inspiratiebron.  Ik bezoek het kerkje in Lemiers waar Hans Truijen het ongelooflijk indrukwekkend scheppingsverhaal schilderde.  Wat een  verbeeldingskracht van een mens!  Ik schilder verder bij de Abdy in Vaals, bij de Goudsberg in Klimmen/Walem en geniet !

  Wilt u al deze werken zien bezoek dan mijn atelier tijdens het Landelijk atelier weekend;

  16 en 17 november van   12.00-17.00 uur

  Voorburcht 6, 4421 EN Kapelle  / Zeeland

   

   

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 50 keer bekeken